Miután a műtét időpontját lefixáltuk, nem volt más hátra, mintsem türelmesen várni a beavatkozás napját.Ez alatt az idő alatt sokat töprengtem a hiúsági kérdéseken, és persze azon, hogy vajon egy ilyen műtét egyenértékű-e egy plasztikai beavatkozással, ahol például átszabják az ember orrát, feszesebbé teszik az arcvonalát, vagy ne adja isten implantátumot ültetnek belé. Nincs mit tagadni, bizonyos esetekben sajnos lehet párhuzamot vonni az esztétikai műtétek és a hajbeültetés között, hiszen az implantátumot leszámítva minden esetben hozott avagy rendelkezésre álló anyagból „dolgozunk”. :)

Esetünkben adott egy tarkó, mely dúskál a kövér hajhagymákban, míg a szomszédságában ott hever parlagon egy indokolatlanul nagy homlok! Józan paraszti ésszel szemlélve is teljesen életszerű az a szituáció, hogy a gazdag szomszéd megajándékozza a nélkülözésre kényszerült szomszédot azzal, melyből neki sok van!Azaz ha adott az átcsoportosítás lehetősége, miért ne „vágjunk bele”?!?! :)

Szépen apránként elvánszorogtak azok a napok, melyek köztem és a műtét között álltak, majd egy derűs reggelen arra ébredtem, hogy bizony ma van a NAGY nap! Összecsomagoltam a doktornővel korábban megbeszélt dolgokat (kényelmes ruha, papucs, könyv, stb…) és utamat a HairHungary Klinika irányába vettem. Mikor megérkeztem, már minden csak rám várt és persze arra, hogy a beavatkozást elkezdhessük.

Gyorsan átöltöztem és a korábban elkészített laboratóriumi leleteimet átadtam a beavatkozást végző doktornőnek. Mivel mindent maximálisan rendben találtak, így a hajbeültetés zöld jelzést kapott. Magamhoz vettem mindazokat a dolgokat, melyekkel az elkövetkezendő nap monotonitását mérsékelni kívántam, majd az ápolók a műtőbe kísértek. A helyiségben lépésről-lépésre tájékoztattak arról, hogy hogyan fog zajlani a beültetés folyamata, majd hassal a műtőasztalra fektettek. Maga a műtőasztal úgy volt kiképezve, mint egy masszázs-ágy, azaz hason fekvés közben az ember arca szabadon volt.

A beavatkozás jó pár lidokainos injekcióval kezdődött, hogy a graftok/hajhagymák kitermelése fájdalommentes legyen. Miután az érzéstelenítő kifejtette hatását egy speciális szerszámnak a segítségével egyesével fellazították a hajszálak körüli területet, hogy utána egy egyedi csipesz segítségével azokat eltávolíthassák és előkészíthessék a beültetésre. Maga az eltávolítás folyamata nagyjából 4 órán keresztül tartott, melyet pár rövid „pihenő” idejére megszakítottunk. Az előkészítés során hassal lefelé fekve lehetőségem volt az
alvásra/olvasásra, de akár a laptopomat is használhattam volna, hogy az időt a lehető leghasznosabban tölthessem el. Miután a kívánt graftszámot/hajszál mennyiséget eltávolították a tarkómról, utána következett egy rövidke ebédszünet, mely során kicsit felfrissíthettem elgémberedett végtagjaimat és hátamat.

A második fázis az új hajvonalam ismételt berajzolásával kezdődött, majd legnagyobb örömömre szakítva a korábbi hason-fekvő pozícióval, egy speciális székbe ültettek. A tökéletes fájdalom mentesség érdekében újabb injekciók következtek, de ezúttal már előre, azaz a befogadó helyre kaptam azokat. Miután kellően érzéketlenné vált a fejbőröm, a doktornő elkezdte kialakítani egyesével a leendő hajhagymáimnak a helyét, miközben én egy kellemes vígjáték szórakoztató fordulataira koncentrálhattam az ottani TV-n. Mikor már a terület egésze készen várta a friss hajhagymák érkezését, a mikroszkóp alatt gondosan előkészített graftok beültetésének folyamata vehette kezdetét. A gyors beültetés folyamatát két asszisztensnő segítette elő, kik több egyedi tűszerű szerszámba adagolták egyesével a miniatűr hajszállakat.
Az utolsó hajszál este 19:30 környékén került beültetésre, mely után örömmel csodálhattam meg a megújult „frizurámat”. Nincs mit tagadni, már akkor esztétikus volt az összhatás, melynek köszönhetően egy sokkalta fiatalabb karaktert kapott az arcom.


Összességében kijelenthető, hogy a hajátültetés fájdalom-mentes volt és mindössze egy nap alatt más embert varázsoltak belőlem! Köszönöm még egyszer a beavatkozást végző Doktornőnek és az Őt segítő Asszisztens hölgyeknek, no és persze a fájdalmat nem ismerő hajszálaimnak azt, hogy a 32 esztendős testben ismét egy friss lélek tündökölhet! :)

   
Közvetlen a műtét után :)