Életem útjának közel egyharmadánál arra lettem figyelmes, hogy ugyan folyamatosan gyarapodtam az élet számos területén, viszont mindezekkel fordított arányosságban csökkent a külsőmet esztétikusabbá varázsoló hajkoronám.

Időről-időre figyeltem a fejemen található parányi anyajegyeket, hogy hozzájuk viszonyítva milyen ütemben kúszik lassacskán visszafelé a boldogság részét képző hajtakaróm. Korábban minden hókusz-pókuszt kipróbáltam annak érdekében, hogy ezt a folyamatot megállíthassam, avagy lelassíthassam, de feltehetően ez a génekkel szembeni harc már a legelején eldőlt, és bukásra ítéltetett!

Természetesen esetemben nem beszélhettünk kórosan gyors hajhullásról, de mindezek ellenére a tükör előtt bóklászva gyakran szomorúan kellett konstatálnom azt a száraz tényt, hogy ma is végleg elveszítettem néhányat, a fejem „védelméről” gondoskodó hadsereg tagjai közül. Éveken át tartott ez a folyamat, mígnem elhatároztam azt, hogy lépéseket teszek annak érdekében, hogy megpróbáljam visszaállítani a pár évvel ezelőtti külsőmet. Mivel az orvostudomány napjainkban már egészen elképesztő mutatványokra képes, így az általam megálmodottaknak már nem voltak misztikus korlátjai, azaz a megvalósításra a lehetőség is adott volt.

Elhatároztam, hogy jobban beleásom magamat a hajbeültetés rejtelmeibe, és ezzel párhuzamosan feltérképezem a jelenlegi lehetőségeket az országban. Az internet végtelen világában keresgélve számtalan klinikára bukkanhattam, kik csak és kizárólag a hajbeültetéssel foglalkoztak. Honlapjaikat átböngészve közel azonos feltételek mellett hasonló eredményeket garantáltak a leendő pácienseik számára, így csöppet sem voltam könnyű helyzetben, hiszen szerettem volna a lehető legjobbat megtalálni.

Hetekig csak olvasgattam a különböző véleményeket és leírásokat, majd kis idő elteltével bátorkodtam megnyitni egy-két videót is, melyek a beavatkozásokról készültek. Talán említenem sem kéne, hogy nem a legprofibb marketingre vall az, ha az egyik épp szemügyre vett hajklinikán a beültetést végző orvos maga is kopasz, hiszen így a kérdés magától adódott – ő vajon miért nem gondolkozott el azon a megoldáson, melyet nekem szeretne értékesíteni??? Egy szó mint száz, apró észrevételeknek köszönhetően sikerült a korábban említett terjedelmes találati listámat mindössze 2 klinikára szűkítenem, melyeknek egyike a HairHungary volt.

Nem haboztam túlzottan sokat, hanem igyekeztem minél hamarabb a tettek mezejére lépni, így felhívtam őket, hogy egy konzultációs időpontot kérjek. Legnagyobb sajnálatomra csak jó pár héttel későbbre kaptam időpontot, viszont összességében ez pozitív visszacsatolás volt a számomra, hiszen azt feltételezhettem, hogy ahol nagy a forgalom, ott feltehetően minőségi munkát, azaz precíz beavatkozást kaphatnak a páciensek.

Az ominózus napon nem kis izgalommal átitatva kerestem fel rendelőjüket, mely a Gellért hegy tetején található roppant impozáns környezetben. A klinikára belépve kellemes hangulatú modern belsőtér fogadott, mosolygós és készséges dolgozókkal karöltve. Pár perc várakozás után már fogadtak is, és egy gyors vizsgálat után alaposan átrágtunk mindent, ami a beavatkozással kapcsolatosan szóba jöhetett. Miután a formális dolgokkal végeztünk előkerült egy speciális ceruza, mellyel az általam megálmodott hajvonal-határ ideiglenesen felrajzolásra került az akkor még növekvő félben lévő homlokomon. A rajz alapján viszonylag pontosan megbecsülték azt a graft és hajhagyma számot, amennyivel a beültetést követően tökéletes eredményt lehetne elérni.

  
Hajátültetés előtt - a tervezett hajvonallal

A konzultáció csöppet sem volt rábeszélő jellegű, hanem a doktornő igyekezett külső szemszögből az én érdekeimet képviselni, és ezzel a döntésemet elősegíteni – mely szimpatikus volt. Összességében nem éreztem azt, hogy nekem mindenképpen el kell végeztetnem ezt a beavatkozást - és persze hol máshol mintsem náluk - hanem a döntés maximálisan rám volt bízva.

Egy hét gondolkodás után sikerült teljes testtel és lélekkel rászánnom magamat a beavatkozásra, melyet telefonon keresztül tudattam a klinikával is.

Jelenleg a várakozással teli mindennapjaimat élem, és bízom benne, hogy pár hónap elteltével még több önbizalomtól duzzadozva ismételten használatba vehetem régóta parlagon heverő fésűmet! :)